A tökéletes babaszoba – 9 ötlettel

Üdvözlünk a Kangaboo Babaáruházak varázslatos világában, ahol segítünk álmaid babaszobáját megvalósítani. Több évtizedes tapasztalat és szívvel-lélekkel összegyűjtött tudásanyag van a birtokunkban, hogy Neked már csak a kellemes rész jusson: magának a tervezésnek és kiválasztásnak az élvezete.

babaszoba berendezes kangaboo

I. A tökéletes babaszoba kialakításának alapelvei

A babaszoba biztonsága a legfontosabb

Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy babád számára a maximális biztonságot nyújtsuk. Termékeink kiválasztásakor alaposan figyelünk arra, hogy azok megfeleljenek a legújabb biztonsági előírásoknak, puha tapintásúak és káros anyagoktól mentesek legyenek.

Kényelem és praktikum kéz a kézben

Tisztában vagyunk vele, mennyit jelent egy könnyen használható, kényelmes bútordarab a mindennapi gondoskodásban. A Kangaboo bútorválasztékában minden darab gondos tervezés eredményeképpen került kiválasztásra, hogy megkönnyítsék a babagondozást és a pihenést egyaránt.

Kreatív és sokoldalú megoldások

A Kangaboo-nál tudjuk, hogy minden család más és más igényekkel bír. Ezért gondoskodtunk róla, hogy termékválasztékunkban többféle méretben és funkcióban találsz bútorokat, ami az otthonodhoz illeszkedik.

Egyedi és meghitt hangulat

A babaszoba a stílusod és a kicsi személyiségét is tükrözni fogja. Egyedi hangulatot varázsolhatsz, válogathatsz mintás faldekorációból, vidám színekből és különféle stílusú bútorokból, hogy a kisbabád és Te is otthon érezhessétek magatokat ebben a különleges helyiségben.

Most csapjunk bele a kreatív tervezésbe! Kínálatunkban rengeteg lehetőség vár, hogy minden apró részletében tökéletes legyen a szoba, ahol a legtöbb időt töltitek el babáddal. Indulhat a szobaátalakítás izgalmas fázisa!

bababutor klups marseille

II. Ágyak és Alvási Környezet

Különböző Méretű és Funkciójú Babágyak

Amikor babágyat választasz, fontos tudni, hogy a kis birodalomnak nemcsak szemet gyönyörködtetőnek, hanem biztonságosnak és funkcionálisnak is kell lennie. A bambinód élete első éveiben a pihenőidő kulcsfontosságú, tehát nagyon fontos, hogy okosan válogass az ágyak között, hogy az álomba ringatás és az éjszakák minél simábban teljenek.

Itt vannak a legnépszerűbb ajánlásaink, amelyeket érdemes áttekinteni:

– 60×120 cm-es Kiságy

Egy stabil kiságy, ami akár az első 3 évben is a gyerkőc hűséges társa lehet alvás terén. Ráadásul néhány modell esetében külön öröm, hogy ágyneműtartóval is rendelkeznek, így még több hely marad a drága babaholmiknak. Ahogy a kicsi cseperedik, egy leesésgátló felszerelésével és a rácsok eltávolításával tovább bővítheted a használatát, biztonságos „nagy gyerekágy”-ként.

– Bölcső

A bölcső egy pihentető kis hely, ahol a gyengéd ringatás révén a baba nyugodtan elszenderedhet. Az első hónapokban a bölcső nyújtja a megfelelő védelmet és intimitást, miközben békésen ringatja alvásba a kisbabát, biztosítva számára egy nyugodt és védett alvóhelyet.

– Utazóágy

Ez a típus a kis utazóknak valóságos menedék. Az utazóágy olyan, mint egy hordozható otthon, amely mindig veled tarthat, legyen szó rövidebb látogatásról a nagyinál vagy egy hosszabb nyaralásról. Kényelmesen összecsukható és felállítható, így a babád bárhol a megszokott komfortban pihenhet.

Praktikus Kiegészítők a Kiságyakhoz

– Ágyneműtartó

Spórolj helyet és tarts rendet az ágy alatti ágyneműtartóval. Pelenkák, lepedők, játszószőnyeg – minden elfér, és kéznél is van, amikor csak szükséged van rájuk. Szuper megoldás és az ágy alatti teret is maximálisan kihasználja. Ha lehetséges, akkor válassz ágyneműtartós kiságyat.

– Függőágy és Babafészek

Egy függőágy nem csak menő kiegészítője a babaszobának, de úgy ringatja a gyermeket, akár egy faágon lüktető természetes lomb. A babafészek pedig mint egy puha ölből készült fészek, tökéletes választás a közös pihenésekhez, vagy mint egy hordozható kiságy, amit bárhol biztonságosan letehetsz a lakásban.

kangaboo 1

Remélem, sikerült segítenem néhány jó tanáccsal, hogy megkönnyítsem a választást. A Kangaboo Babaáruházban mindent megtalálsz, amire csak szükséged lehet, hogy babád édes álmok között töltse az éjszakát. Ne feledd, bármilyen kérdésed adódik, állunk rendelkezésedre, hogy egy első osztályú kiságy- szigetet készíthess!

III. Matracok az Egészséges Alváshoz

A kényelmes és biztonságos babágy mellett semmi sem fontosabb, mint egy megfelelő matrac, amely gondosan támasztja alá kisbabád testét. Tudd, hogy minden apró részlet számít, hiszen a matracok minősége közvetlenül befolyásolja gyermeked pihenésének minőségét és hátának egészséges fejlődését. Lássuk, milyen típusok közül választhatsz:

Minőségi Babamatrac Típusok és Jellemzőik

– Kókusz Matrac

A természetesség jegyében a kókuszmatrac tökéletes választás, ha fontos számodra a környezetbarát anyag és a szilárd alátámasztás. A kókuszrost légáteresztő tulajdonsága biztosítja az állandó légmozgást a matracban, ezáltal megakadályozva a baktériumok és az atkák megtapadását. Ráadásul a kókusz matrac biztosítja a megfelelő támasztást a gyorsan fejlődő csontozat számára.

– Szivacs Matrac

Könnyed és rugalmas megoldás, amely kiválóan alkalmazkodik a kis test körvonalaihoz. A szivacsmatracok között is többféle van, – attól függően, hogy milyen sűrűségű és keménységű szivacsot választasz, ezek más-más komfortérzetet és támogatást nyújtanak. Arra azonban figyelj, hogy a választott szivacs matrac kellően szellőző legyen és ne deformálódjon az idő múlásával.

kangaboo 1

Mindkét matractípusnál figyelembe kell venni a huzat anyagát is. Fontos, hogy bababarát legyen: antiallergén, könnyen tisztítható és ha lehet, nedvességálló, hogy az esetleges kis balesetek után se legyen gond a tisztán tartás. Ne habozz, keresd fel üzletünket vagy nézz körül online kínálatunkban, ahol szaktanácsadóink készséggel állnak rendelkezésedre, hogy együtt találhassuk meg a tökéletes matracot a babádnak. A pihentető alvás csak egy matracnyi távolságra van!

IV. Ágyneműszettek és Komfortos Ágyneműk

Szülőként tudod: a jó alvás aranyat ér. És mivel a baba jelentős időt tölt az álmok világában, elengedhetetlen, hogy az ágya a kényelem, biztonság és stílus szentélye legyen. Itt jönnek a képbe az ágyneműk és minden apróság, amivel még bensőségesebbé teheted a kiságy környékét.

Ágynemű Választék és Variációk

– 2, 3, vagy 4 részes Ágynemű Garnitúrák

Játszadozz a színek és minták kavalkádjával! A különböző, több részes ágynemű garnitúrák nem csak az adott évszakhoz igazíthatóak, de a baba hangulatát, kedvenc mesefiguráit is tükrözhetik. Léteznek kétrészes, háromrészes, de akár négyrészes szettek is, amelyek között párna, paplan, fejvédő és baldachin egyaránt megtalálható. Válaszd ki a legpuhább anyagokból készült, bőrbarát és könnyen mosható darabokat, mert nemcsak a szemnek, hanem a bőrnek is örömöt kell szerezniük.

– Ágynemű huzatok és Baldachinok

Az ágynemű huzat válhat a dekoráció részévé is, ha összehangolod a babaszobában lévő többi elemmel. Rengeteg féle ágynemű huzat közül választhatsz – színben és mintában egyaránt hatalmas a választékunk. A baldachinnal pedig nemcsak az ágyat teheted mesebelivé, de a baba békés és nyugodt alvását is segítheted vele. Plusz, a baldachin egy pici búvóhely is lehet, ha a pici éppen el akar bújni a világ elől.

– Ágynemű Kiegészítők – fejvédő, lepedő

A biztonság a legfontosabb, ezért figyelj oda, hogy minden, ami az ágynemű környékére kerül, megfeleljen a gyermekbiztonsági előírásoknak. Keresd nálunk az ágyrács-védőket, fejvédőket, amelyek megóvják a kicsi fejét a ráccsal való találkozástól, vagy az alvási pozicionálókat, amelyek segítenek abban, hogy a baba biztonságosan aludjon.

kangaboo 1

Ne feledkezz meg a matracvédőkről sem, amik távol tartják a folyadékot a matractól, így az hosszú távon is higiénikus és friss marad. A lepedők is többfajta színben és méretben választhatók. A gyermekbarát tartozékok – mint például egy aranyos forgó-zenélő játék, ami az ágynemű szett része lehet – pedig csak hozzáadnak a nyugodt elalvás rituáléjához.

kangaboo 1

Emlékezz, – az ágyneműk és a komfortos ágynemű kiegészítők beszerzése nem csupán a gyerkőc nyugodt pihenésének a záloga, hanem hozzájárulnak a babaszoba egyedi atmoszférájának megteremtéséhez is. Ha bármi kérdésed lenne vagy tanácsra van szükséged a tökéletes garnitúra kiválasztásában, vedd fel velünk a kapcsolatot. Segítünk, hogy megtaláld a legcsodásabb mintákat és legpuhább anyagokat a tündérálmok és a felhőtlen pihenések érdekében!

V. Tárolási Megoldások a Babaszobában

Amikor a babaszoba berendezéséről van szó, fontos a praktikus és biztonságos tárolási megoldások megtalálása. Minden kis apróságot el kell tudni helyezni, de úgy, hogy azok a babának és neked is kéznél legyenek. Most adok pár tippet, hogy miképp rendezheted el a tárolási helyeket a babaszoba falai között!

faktum gyerekbutor csalad
A népszerű Faktum bútorcsalád

Szekrények és Rendszerezők

– Szekrény Típusok

Különféle szekrények közül válogathatsz, attól függően, hogy mennyi helyed van és milyen stílus illik a babaszobához. Van, amelyik mögött meghúzódik egy egész kis birodalom a ruháknak, külön rekeszekkel és akasztókkal, hogy minden pici darab megtalálja a maga helyét. Emlékezz, a szekrény nem csak tárol, de a harmonikus megjelenésével a szoba része is.

– Polcok és Fogasok

A polcokra kirakott mesekönyvek, játékok vagy édes kis dekorációs elemek igazából nem maradhatnak ki egy jól felszerelt babaszobából. A megfelelően felszerelt fogasokon a napi használatú dolgokat tárolhatod, így gyorsan és egyszerűen elérhetők lesznek, amikorra csak szükség van rájuk.

– Komód – pelenkázó komód

És akkor jöjjön a varázslat: a pelenkázó komód! Ez a zseniális bútordarab nem csak a mindennapi holmik praktikus tárolására nyújt lehetőséget, hanem biztonságos pelenkázó felületet is kínál a kicsinek. A komód tetején lévő extra rész, amely gyakran egy emelkedett fa keret vagy oldalsó magasítás, megakadályozza, hogy a baba véletlenül leguruljon. Itt könnyedén elvégezheted a pelenkázást, miközben minden szükséges kellék egy kéznyújtásra van tőled. Ahogy a gyermeked nő és már nem lesz szükség a pelenkázó részre, simán leszerelhető, és máris egy kiváló komód áll rendelkezésre a további gyermekévekre.

babaszoba komod gyerekszobaba
kangaboo 1

Bárhogy is döntesz, a babaszoba tárolási megoldásainak elsődleges szempontja a biztonság és a funkcionalitás mellett a változó igényekhez való alkalmazkodás. Ebben a kis birodalomban minden hely és tárgy a gyermeked fejlődését szolgálja és támogatja a mindennapokban. Ha bármi kérdésed van vagy segítségre van szükséged, fordulj hozzánk bizalommal, örömmel segítünk neked megtalálni a babaszobához a legmegfelelőbb tárolási megoldásokat.

VI. Biztonság és Játékterek

Biztonság, játék, nevetés – ezek azok a pillanatok, amik minden szülő számára felbecsülhetetlen értéket képviselnek. Tudjuk, hogy te is minden tőled telhetőt megteszel, hogy kicsid számára a játék ne csak szórakozás, hanem biztonságos felfedezés is legyen. Lássuk, hogyan tudod ezt maximálisan megvalósítani a babaszobában!

babaszoba jaroka kangaboo

Járókák

– Fa Járóka

A természet adta meleggel és stabilitással rendelkező fa járóka, a klasszikus és időtálló választás, amit generációk óta szeretnek a szülők. A keményfa vagy színezett változatok olyan biztonságos kis szigetet nyújtanak, ahol a baba kedvére játszhat és gyakorolhatja az új mozgásformákat. A fa járókák remekül illeszkednek a természetes anyagokkal berendezett otthonokhoz is, és ami a legfontosabb: biztonságos távolságot tartanak a kisgyermek és a szobában található esetleges veszélyes tárgyak között.

– Utazó Járóka

Az utazójárókák ideálisak a sokat utazó családok számára, akik nem szeretnék, hogy a kalandok során zárt térbe korlátozzák kis felfedezőiket. Könnyűszerkezetűek, hordozhatók és egy pillanat alatt összecsukhatók, így utazások, látogatások esetén is gyorsan biztosíthatsz egy ismert, barátságos teret a babának.

Játszószőnyegek – a Fejlődésért

A játék nem csak játék – sokkal inkább kulcs a világ megértéséhez. A játszószőnyegek változatos formáival és funkcióival a baba érzékszerveit stimulálják és tartalmas kikapcsolódást nyújtanak.

jatszoszonyeg babaszobaba kangaboo

– Stimulációs Játszószőnyeg

Ezek a játszószőnyegek látványos színvilágukkal, különböző textúrájukkal és beépített játékelemeikkel hívják fel a figyelmet, és fejlesztik a baba tapintását, látását és hallását. Plusz, sokszor afféle „fitnesz központként” is funkcionálnak, hiszen kis tornaállomásokként segítik a fizikai fejlődést a rengeteg móka közepette.

– Egyszerű Játszószőnyeg

Néha a kevesebb több. Ezek a szőnyegek tökéletes alapot nyújtanak a puszta földön való játékhoz, a kisgyermek szabad mozgásához, anélkül, hogy lenyűgöző mintákkal elvonnák a figyelmét a lényegről – a játékról. A tiszta és letisztult terület ideális választás lehet a nagyobbaknak.

kangaboo 1

Mi figyelünk arra, hogy a termékek megfelelő biztonsági tanúsítványokkal rendelkezzenek, és ne tartalmazzanak a baba számára káros anyagokat. Ha bármi kérdésed adódik vagy segítségre van szükséged a legjobb választás megtalálásában, csak szólj – a te és kis családod biztonsága és boldogsága a mi szívügyünk!

VII. Kényelem és Szórakozás

Amikor a baba boldog, mindenki boldog, ugye? Éppen ezért fontos, hogy a babaszobában olyan kis zugokat alakíts ki, ahol a kényelem és a szórakozás kéz a kézben jár. Mutatom is, hogy miként varázsolhatsz kimondottan különleges sarkokat a babaszobába, ahol a kicsi játékosan pihenhet vagy éppen a pihenés közben játszhat.

babaszoba pihenoszek kangaboo

Hinta és Pihenőszék a Babaszobában

– Állványos Szobahinta

Jövőbeli kis pilótád vagy cirkuszi akrobatád számára az állványos szobahinta egészen új perspektívákat nyithat. Lengéssel, ringatózással játszva, vagy éppen a felhők felett lebegve szárnyalhatnak álmaikban. Az állvány stabil, így nem kell aggódnod a biztonság miatt, és kisbabád azt a helyet találhatja meg benne, ahol a kacagás sosem ér véget…

– Függeszthető Szobahinta és Ugrálók

Ha kisbabád már kezdi megismerni saját testét és annak mozgását, a függeszthető szobahinták és ugrálók lesznek új legjobb barátai. Az elengedhetetlen biztonsági felszerelésekkel ellátott hinták nemcsak az egyensúlyérzéket fejlesztik, de az izmokat is erősítik, miközben a világot fentről szemlélhetik. Néhány perc ugrálás, és garantáltan lesz egy vidám és kimerült kisgyermeked a nap végén.

– Kényelmes Pihenőszékek

A nap folyamán szükség van némi nyugalomra is. A kényelmes pihenőszékek pedig pont ezt nyújtják: egy puha, ölbe csalogató menedéket az aktív játék után. Legyen szó egy egyszerű hintaszékről vagy egy speciálisan kicsiknek tervezett mackós fotelről, ezek a székek tökéletes helyet kínálnak a mesék olvasásához, a kuckózáshoz vagy akár az első szundikálásokhoz.

kangaboo 1

Nem győzöm hangsúlyozni: gondolj mindig a biztonságra is, amikor a babaszobában berendezel egy-egy új „játszóteret”: vásárolj minőségi termékeket olyan gyártótól, akik a biztonságot és a kényelmet könnyedén ötvözi a designnal. Mi ezt ajánljuk.

VIII. Dekoráció és Kiegészítők a Babaszobában

A babaszoba nem csupán egy szoba a lakásban, hanem egy varázslatos birodalom, ahová a legkisebbek is bátran betérhetnek – álmokért és kalandokért. Ez az a hely, ahol minden egyes tárgy és játék a szeretetet és a biztonságot sugározza. Hadd segítsek abban, hogy megteremtsd ezt a különleges világot, ahol minden szín és forma a baba egyedi személyiségét tükrözi!

babaszoba dekoracio kangaboo

A Babaszoba Egyedi Kialakítása

– Asztal és szék garnitúrák

A cél az, hogy kreálj egy saját kis birodalmat, ahol a kicsi elmerülhet a kreativitásban, legyen szó rajzolásról, építésről vagy egyéb játékról. Díszítsétek együtt az asztalt matricákkal vagy tartsatok rajzversenyt, hogy kié a legjobb kép. Ám legyen stabil és könnyen tisztítható, mert biztos lehetsz benne, hogy nem marad makulátlan a játék végére!

– Világítás – mozgásérzékelős lámpák és éjjeli fények

Az esti készülődés már nem lesz rémálom, ha a babaszobában egy cukiságokkal teli éjszakai fény vigyáz a kicsire. A mozgásérzékelős lámpák pedig nem csak praktikusak, hanem segítenek az önállóság fejlesztésében is, hiszen a baba anélkül jut a fényhez, hogy segítséget kellene kérnie.

– Párásítók, Inhalátorok és Légtisztítók

Az egészség a legnagyobb kincs, nemde? Különösen figyeljünk oda a levegő minőségére.

A párásítók puhává varázsolják a levegőt, visszaállítják a helyiség megfelelő páratartalmát.

Az inhalátorokkal könnyebb lesz átvészelni a náthás időszakokat.

A légtisztítók pedig titokban, csendben dolgoznak a tisztább környezetért, eltávolítják a levegőből a port, a polleneket, az állati allergéneket, a baktériumokat és vírusokat, a koronavírust és a penészspórákat. A leggyakoribb allergének így eltávolításra kerülnek a levegőből.

– Puha Ülőalkalmatosságok – babafotelek

Gondoltál már arra, milyen jó érzés lehet egy puha babafotelben ringatózni mesélés közben? Válassz olyat, amit a kicsi a saját kis trónjának érez és ahol minden mesét együtt írhattok újra.

babafotel babaszoba kangaboo

– Puzzleszőnyegek és Falidekoráció

A meleg, puha szőnyeg nem csak meleget visz a babaszobába, de tanulós játszótér is lehet egyben. A puzzleszőnyegek másik oldalról közelítik meg a fejtörőket, hiszen játékos formában tanítják a kicsiket a formákra és a színekre. A falidekorációval pedig olyan személyes hangulatot kölcsönözhetsz a szobának, amit csak ti – az odalátogatók érezhetnek.

– Rendszerezők és Játéktároló Ládák

Végezzünk az állandó káosszal és teremtsünk rendet! A rendszerező tartók, dobozok és ládák segítenek, hogy minden játék és kellék a helyére kerüljön. Válassz vidám színű és formájú tárolókat, amelyek a szobában dekorációként is funkcionálnak, ezáltal már korán megtaníthatod a rendrakás művészetét a gyermekednek.

kangaboo 1

Egy babaszoba kialakítása ugyanannyira izgalmas, mint ahogy felelősségteljes is. Minden döntésnél érdemes meggondolni, hogy az kivált-e mosolyt és praktikus segítséget nyújt-e a mindennapokban. Keress bennünket, ha inspirációra vagy tanácsra lenne szükséged – örömmel segítünk neked megteremteni a tökéletes kis zugot a baba számára!

IX. Befejezés: Összefoglalás és Tippek a Vásárláshoz

A babaszoba megálmodása és kialakítása egy csodálatos utazás. Most már felszerelkezve mindennel, amit a tökéletes babaszobához szükséges tudni, biztosak vagyunk benne, hogy elkészíted a tökéletes menedéket legújabb családtagod számára. A Kangaboo Babaáruház és webshop kínálata pedig mindenben melletted áll, hogy ez az álom valóra váljon.

babaszoba kialakitasa kisagy
kangaboo 1

Mielőtt azonban az első termékeket a kosaradba helyeznéd, emlékeztetünk, hogy szolgáltatásaink nem érnek véget a magas minőségű termékek választékánál. Értékeljük a személyes kapcsolatokat is, hiszen tudjuk, hogy egy babaszobát berendezni nem csupán egy vásárlási folyamat, hanem egy lelki út is. Ezért bátran jelentkezz be egy személyes tanácsadásra, ahol szakértő kollégáink türelmesen és odafigyeléssel kísérnek végig a döntések során, annak érdekében, hogy minden kérdésedre választ kapj, és a legtájékozottabb döntéseket hozhasd meg.

kangaboo 1

Ehhez nem kell mást tenned, mint kitölteni a főoldal alján található „KÉRJ INGYENES SZAKMAI TANÁCSADÁST!” c. űrlapot, és mi keresni fogunk.

kangaboo 1

Egy időpont egyeztetésével garantáljuk számodra a szakmai figyelmet, ami azért elengedhetetlen, mert minden gyermek és család egyedi. Mi a Kangaboonál hiszünk a személyre szabott megközelítésben, és piaci tapasztalataink alapján a legjobb megoldásokat ajánljuk a különleges igényeidre szabva.

kangaboo 1

Üzleteink gondosan válogatott termékei és szakértői tanácsadásunk mellett a következő tippeket ajánljuk a vásárlás során:

1. Tervezd meg időben a látogatásod, hogy minden kérdésedre kimerítő válaszokat kaphass.

2. Szánj időt a tájékozódásra, és ne hagyj ki semmilyen fontos részletet, amiről szakértőinkkel beszélhetnél.

3. Legyen szó a legújabb biztonsági előírásokról vagy a dizájnról, kollégáink naprakész tudással várnak.

kangaboo 1

Légy részese a Kangaboo élménynek nemcsak vásárlóként, hanem mint az a szülő, aki a legjobbat adja gyermekének. A babaágytól kezdve a játékokig és a dekorációig mindent megtalálsz nálunk, amire szükséged lehet a tökéletes babaszoba berendezéséhez.

kangaboo 1

Szeretettel várunk, és mindent megteszünk azért, hogy segítsünk neked kialakítani ezt a varázslatos kis zugot az újszülötted számára. Tekintsd a babaszoba berendezését egy igazi, személyes kreatív projektté, ahol szabadon meríthetsz inspirációt, és amennyiben igényled, számíthatsz a támogatásunkra.

babaszoba jatek kangaboo
kangaboo 1

Készülj fel arra a pillanatra, amikor a kis szobából létrejön az a csoda, amit megálmodtál – a tökéletes babaszoba!

kangaboo 1

Kövesd a Kangaboo-t a közösségi médiában: Ne hagyd ki a legújabb trendeket és exkluzív kedvezményeket – csatlakozz most a Kangaboo Facebook csoportunkhoz! Így mindig a legelsők között értesülhetsz az új termékekről és különleges ajánlatokról.

Ha pedig feliratkozol a Hírlevelünkre, biztos lehetsz benne, hogy az összes fontos friss hír és akció egyenesen a postaládádba érkezik. Így garantáltan naprakész maradhatsz a legújabb hírekkel és promóciókkal kapcsolatban!

kangaboo 1

kangaboo 2