Baba – Mama Kórházi Csomag – 3 pontban

A várva várt kis családtag érkezése olyan esemény, ami izgalommal és némi izgatottsággal tölti meg a napjainkat. A szülésre való felkészülés során az egyik legfontosabb lépés a jól átgondolt kórházi csomag összeállítása, amely megkönnyítheti ezt a különleges időszakot. Mint tapasztalt szakemberek és édesanyák, szeretnénk megosztani Önökkel néhány hasznos tippet és tanácsot, hogy miként pakolják be azt a bizonyos táskát mind a saját, mind pedig a születendő babájuk szükségleteit figyelembe véve.

kangaboo 1

Igyekezzünk meg előre gondolkodni és minden szükséges holmit előre összekészíteni, hogy amikor eljön a nagy nap, minden figyelmünket és energiánkat életünk legcsodálatosabb pillanatára, az új élet érkezésére fordíthassuk. Az alábbi útmutatóban olyan dolgok listáját állítottuk össze, amelyek biztosítják az otthonos kényelmet és a gondtalan pillanatokat a kórházi tartózkodás alatt.

kangaboo 1

Bízunk benne, hogy tanácsaink segítségével felkészülten és nyugodtan várhatja minden édesanya a nagy napot!

baba es mama korhazi taskaja

A kismamának ajánlott kórházi csomag részletes listája

1. Eldobható alsó: Az egyszer használatos alsóneműk higiénikusak és kényelmesek a szülés utáni első napokban. Egyszerűen le lehet őket cserélni anélkül, hogy mosásra lenne szükség.

2. Hasleszorító bugyi vagy pánt: Ezek a termékek segíthetnek támogatást nyújtani az alhasnak és a méhnek a szülést követően, elősegítve a gyorsabb regenerációt.

3. Szoptatós melltartók (3 db): A szoptatás könnyebbé és kényelmesebbé tétele érdekében kifejlesztett különleges melltartók, amelyek lehetővé teszik az egyszerű hozzáférést az etetés során.

4. Szoptatós hálóingek (3 db): Kényelmesek, és megkönnyítik az éjszakai etetéseket. A praktikus, elől gombos megoldás révén nem kell teljesen levetkőzni, amikor etetni készül a kismama.

5. Köntös: A személyes kényelem növelése érdekében különösen, amikor elhagyja szobáját vagy ha látogatói érkeznek.

6. Gyermekágyas betét/egészségügyi betét: A szülést követő időszakban fokozott vérzés jelentkezhet, ezért szükség van megfelelő méretű és felszívó képességű betétekre.

7. Gátmasszázs olaj: A szülés előtt használva segítheti a gát területének rugalmasabbá tételét, csökkentve a szülés közben esetlegesen fellépő sérülések kockázatát.

8. Bimbókiemelő: Használata szoptatás előtt segíti a lapos vagy befelé forduló mellbimbók formálását, megkönnyítve a szoptatást.

9. Bimbóvédő krém: A krém megóvja a mellbimbót a berepedezéstől, és hidratálja a területet, különös tekintettel a szoptatás kezdeti szakaszában jelentkező érzékenységre.

10. Melltartó betétek: Elengedhetetlenek a szoptatás során, hogy megvédjék a ruhákat a kifolyó tejtől, biztosítva a szárazságot és a komfortot.

11. Mellszívó: Hasznos lehet, ha a tej beindul, a mell túlterhelt, és enyhíteni kell a nyomást, vagy ha el kell tárolni a tejet.

12. Sterilizáló eszközök (zacskó, tabletta, folyadék): A mellszívó és egyéb szoptatási kellékek sterilizálására lesz szükség, hogy biztonságban tartsa babája táplálékát.

13. Kézfertőtlenítő: A kórházi és újszülött gondozási körülmények között a kézhigiénia kiemelkedően fontos, a kézfertőtlenítő gél használata pedig gyors és hatékony megoldás.

14. Tisztálkodási szerek: A napi higiéniához szükséges dolgok, mint szappan, sampon, fogkefe, fogkrém, és arctisztító, hogy frissnek és tisztának érezze magát.

15. Törölközők (2 db): Külön törölköző a kézmosáshoz és a tusoláshoz; puha és jó nedvszívó képességű anyagból.

16. WC-ülőke papír: A kórházi WC-k ritkán rendelkeznek a kívánt higiénikus körülményekkel, ezért érdemes saját WC-ülőke papírt vinni.

17. Papucsok (hétköznapi és tusoláshoz): Az otthonos érzéshez és a lábak védelméhez; a tusoló papucs megóvja a lábat a kórházi zuhanyzókban lévő baktériumoktól.

18. Meleg zokni: A kórházak gyakorta hűvösek lehetnek; a meleg zokni biztosítja, hogy kényelmes hőmérsékleten tartsa lábait.

19. Evőeszközök, pohár, szalvéta: Ezek rendkívül praktikusak lehetnek, – némely kórházban elvárás is -, ha otthonról hozott élelmiszert fogyaszt.

20. Szükséges dokumentumok és leletek: Gyakorlati okokból a kismama vigye magával a szükséges igazolványokat, a T.A.J. kártyát, a Terhességi Könyvet, az egyéb egészségügyi iratokat, amelyek információt nyújtanak az előző vizsgálatairól és az egészségi állapotáról.

21. Kényelmes ruházat hazautazáshoz: Készítse be a táskába azt a ruhát, amelyben jól érzi magát, és amiben kényelmes lesz hazautazni.

22. Készpénz, mobiltelefon és töltő: Nehéz lenne nélkülözni őket; előfordulhat, hogy készpénzre van szükség a kórházban, a telefon pedig lehetővé teszi, hogy kapcsolatban maradjon családjával és barátaival.

23. Szórakoztató eszközök (könyv, újság): A hosszabb várakozások alatt vagy a pihenőidőkben értékesnek bizonyulnak; segítenek ellazulni és elterelni a figyelmet.

24. Élelmiszer és ital: A kórházi étkezés nem mindig a legjobb, így a kedvenc, könnyen fogyasztható ételek és italok hasznos tartalékok lehetnek, különösen, ha meghosszabbodik a tartózkodása.

korhazi csomag szuleshez
kangaboo 1

Az Újszülött Kórházi Csomagja

1. Kombidresszek (3-4 db, naponta váltva): A kombidressz egy egy darabból álló ruhanemű, amely megkönnyíti az újszülöttek öltöztetését. Rugalmasak és kényelmesek, így a babát nem kell sokat mozgatni a pelenkázások és a ruhacsere alkalmával.

2. Rugdalózók (3-4 db, naponta váltva): A rugdalózók tökéletesek az újszülöttek számára, hiszen lehetővé teszik a lábak szabad mozgását és védelmet nyújtanak a hidegtől. Kéznél kell lennie néhány darabnak (a „baleseteknél”) a nap folyamán esedékes cserekor is.

3. Újszülött kesztyű: Ezek a puha kesztyűk megakadályozzák, hogy az újszülött véletlenül megkarcolja az arcát, ugyanakkor melegen tartják a kezecskéit.

4. Sapka: Mivel az újszülöttek több testhőt veszítenek a fejüknél, a sapka segít megőrizni testhőmérsékletüket, és különösen fontos, ha hűvösebb a környezeti hőmérséklet.

5. Babazoknik: Puha zoknik, amelyek az újszülöttek lábait melegen és kényelmesen tartják, elengedhetetlenek, főleg a hűvösebb kórházi környezetben.

6. Babatakaró: Puha, kényelmes takaró, amit a baba köré lehet tekerni vagy rá lehet teríteni, hogy melegen tartsa pihenés vagy altatás közben.

7. Popsikrém: Megelőzi és kezeli az újszülöttek pelenka okozta bőrirritációját. Védőréteget képez, ami óvja a baba bőrét a nedvességtől és a kipirosodástól.

8. Eldobható pelenkák: Ezek a pelenkák elengedhetetlenek az újszülöttek folyamatos higiéniai ellátásához. Gyakori csere szükséges, mert a kicsik nehezen tűrik a nedves pelenkát…

9. Pelenkázó alátét: Higiénikus alátétek, amelyeket a pelenkacsere során használhatunk, hogy tiszta, szennyeződésektől mentes felületen dolgozzunk.

10. Textil pelenkák (néhány darab): Használhatóak pelenkaként vagy akár takaróként, törölközőként, a kibukás felfogására. Sokoldalúan felhasználhatóak és környezetbarát alternatívát jelentenek.

11. Nedves törlőkendők: Gyors és kényelmes megoldás a babapopsi tisztítására a pelenka cseréjekor. Válassz kifejezetten babák számára gyártott, alkoholmentes terméket.

ujszulott korhazi csomag kangaboo
kangaboo 1

Újszülöttnek a kórházból való hazautazáskor

1. Autós babahordozó: Biztonságos és kényelmes módszer az újszülött hazaszállítására a kórházból. Ügyelj arra, hogy megfelelően be legyen szerelve a gépjárműbe, és a baba számára biztonságos legyen!

2. Kocsikabát: Ideális a szélesebb környezeti hőmérsékletekhez alkalmazkodva, segít megtartani a baba hőmérsékletét hazautazáskor.

3. Hideg időben meleg ruházat – overál, vagy bundazsák: Az overál és a bundazsák megfelelő védelmet nyújt a hideg ellen, lehetővé téve, hogy a baba melegen maradjon a téli hónapok alatt, akár kocsiban vagy babakocsiban utazik.

szules korhazi csomag kangaboo
kangaboo 1

A kórházi csomag összekészítése olyan előkészület, amit mindenképpen érdemes már jóval a szülés várható időpontja előtt megkezdeni – lehetőleg már a harmadik trimeszterben. Nem szabad az utolsó pillanatra hagyni ezt a fontos lépést, hiszen a babavárás utolsó hetében meglepetések mindig adódhatnak, és jobb, ha minden szükséges eszköz már össze van készítve és könnyen elérhető.

kangaboo 1

A fentebb felsorolt lista egy iránymutatás, amely tartalmazza a legáltalánosabban szükséges dolgokat, de ne felejtsük el, hogy minden kismama és baba egyedi. Figyelembe véve az egyéni igényeket és a kórház által adott tájékoztatást, személyre szabhatjuk a csomag tartalmát. Ne habozzunk felvenni a kapcsolatot a szülészettel, hogy tisztázódjanak az esetleges különleges követelmények vagy korlátozások.

kangaboo 1

Tekintettel arra, hogy a kórházi tartózkodás gyakran magában foglalja a váratlan helyzeteket is, fontos felkészülni a szükségleteink gyors változásaira. Az előzetes tájékozódás és a csomag korai összeállítása minimálisra csökkentheti a stresszt és megkönnyítheti az anyukák és a kisbabák számára ezt a különleges és izgalmas időszakot.

Babakelengye lista

Amennyiben a babakelengye összeállításáról és a kórházi táskák pakolásáról van szó, érdemes megemlíteni, hogy webáruházunk oldalán egy teljes körű és részletes babakelengye lista áll rendelkezésre, amely nagy segítséget nyújthat az otthoni babaápolási termékek kiválasztásában.

kangaboo 1

Ez a lista nem csak abban segít eligazodni, hogy mit érdemes beszerezni otthonra a babaápolás megkönnyítése érdekében, hanem abban is, hogy azok közül mik azok, amelyeket érdemes magunkkal vinni a kórházba.

kangaboo 1

Fontos kiemelni, hogy a babakelengye lista nyomtatható változatban is rendelkezésre áll a webshop oldalán, így a kismamáknak lehetősége nyílik arra, hogy fizikai formában is maguknál tartsák, ami egyszerűsíti a bevásárlási folyamatot és a szükséges dolgok nyomon követését. A nyomtatott lista remek társ lehet a készülődés során, mert kényelmesen pipálhatjuk ki azokat a tételeket, amelyek már megvannak, és láthatjuk azt is, hogy mi az, ami még hiányzik.

kangaboo 1

Áruházunk kínálatában megtalálható minden, amire szüksége lehet egy kismamának vagy a leendő babának, így egyetlen helyen, stresszmentesen juthatnak hozzá az összes szükséges termékhez.

kangaboo 1

Ingyenes Szakmai Tanácsadás Kismamáknak – Csak Rád Figyelünk!

Kedves Kismama! Ha bizonytalan vagy, hogy milyen babatermékekre van szükséged, vagy ha szeretnéd tökéletesen előkészíteni a születendő gyermeked érkezését, akkor a Kangaboo INGYENES SZAKMAI TANÁCSADÁS szolgáltatását neked ajánljuk.

kangaboo 1

Legyen szó nagybevásárlás tervezéséről vagy a legmegfelelőbb termékek kiválasztásáról, szakértő csapatunk készen áll arra, hogy egy előre egyeztetett időpontban, személyre szabottan és körültekintően mérlegeljék veled a szükségleteiteket.

kangaboo 1

A lehető legnagyobb figyelemmel és szakértelemmel válaszolunk minden kérdésedre, bemutatjuk a különféle márkák előnyeit, és segítünk a döntésben, hogy a legjobb választást hozd meg.

kangaboo 1

Jelentkezz be valamelyik áruházunkban személyesen, keress minket e-mailen vagy telefonon, és élvezd a nyugodt, egyénre szabott vásárlási élményt!

baba korhazi csomag kangaboo
kangaboo 1

A Kangaboo elkötelezte magát amellett, hogy a lehető legteljesebb kínálatot biztosítsa, így segítve a családokat abban, hogy minden gond nélkül felkészülhessenek a baba érkezésére és a későbbi közös életre. A webáruházban a könnyű navigáció, a jól strukturált termékkategóriák és szűrők tovább egyszerűsítik a vásárlási folyamatot, így a kismamák maximális kényelemben intézhetik a babaápolással kapcsolatos beszerzéseiket.

kangaboo 1

Az anyaság és egy új élet kezdete mindig lenyűgöző és felemelő élmény. Minden kismama és újszülöttje megérdemli a legnagyobb gondoskodást és törődést ebben a különleges időszakban.

kangaboo 1

Kívánjuk, hogy minden újdonsült család a lehető legbiztonságosabb és legboldogabb kezdetet kapja az élet útján, és hogy ez a kezdet tökéletesen megtervezett és könnyen kezelhető legyen.

kangaboo 1

Az összes szülőnek csupa örömteli és szeretetteljes pillanatot kívánunk az új kaland kezdetén!

baba es mama korhazi csomag kangaboo

Akciók, kedvezmények első kézből

Kövesd a Kangaboo-t a Facebookon, ahol kapcsolatba léphetsz közösségünkkel, és időben értesülhetsz a legújabb kedvezményekről, termék bevezetésekről és a legfrissebb termék tesztekről.

Emellett, iratkozz fel Hírlevelünkre, hogy rendszeresen, közvetlenül az email-címedre szállítva kapd meg a legfontosabb híreinket és exkluzív ajánlatainkat, így mindig képben lehetsz a Kangabooból érkező legfrissebb információkkal.

kangaboo 1